fbpx

5 eines bàsiques de Curació de Continguts per a curadors de continguts

Hi ha moltes maneres de recuperar continguts que s’han publicat. Maneres molt manuals (entrar pàgina per pàgina que coneixes) i maneres més automatitzades (a base de diferents eines).

I d’eines de curació de continguts també n’hi ha moltes i diverses. El seu ús moltes vegades ve marcat, més que pel que ofereixen, pel gust del consumidor. Amb totes pots recuperar informació, sobretot amb les genèriques (que no va vinculades a una xarxa social per exemple).

Com que trobar, avaluar i compartir contingut de qualitat és un repte, si ens ajudem de les diferents eines existents, aconseguirem treballar més fàcil i eficientment.

Quines eines podem fer servir per curar contingut?

1. Feedly: Mantingues-te actualitzat amb facilitat

Feedly és una eina de lectura RSS que et permet seguir blogs, web i altres publicacions que t’interessen. Amb Feedly pots organitzar les fonts de contingut en categories i accedir fàcilment a les actualitzacions més recents. És una eina essencial per estar al dia de les tendències i notícies del teu sector.

Com utilitzar-ho: Crea carpetes temàtiques a Feedly i subscriu-te a les fonts que vulguis seguir. Llegeix les actualitzacions diàriament i marca les que trobis més rellevants per a la teva audiència.

2. Pocket: Guarda contingut per a més endavant

Pocket et permet guardar contingut web, com articles, vídeos o imatges, per llegir-lo o veure-ho més endavant, fins i tot quan no tens connexió a internet. És perfecte per emmagatzemar recursos valuosos per a la teva curació de continguts.

Com utilitzar-ho: Instal·la l’extensió de Pocket al teu navegador. Quan trobis contingut interessant, guarda’l a la teva biblioteca de Pocket. Després, pots revisar-lo i triar què compartir.

3. Scoop.it: Cura i comparteix contingut

Scoop.it és una plataforma de curació de continguts que et permet recopilar, avaluar i compartir contingut en una sola eina. És útil per organitzar les teves fonts i publicar fàcilment el contingut seleccionat en web i xarxes socials o per curar el contingut des de la mateixa plataforma.

Com utilitzar-ho: Crea temes per paraules clau i segueix fonts d’informació rellevants. Després, selecciona i organitza el millor contingut en les teves pàgines de Scoop.it i comparteix-lo amb la teva audiència.

4. Pinterest: L’eina visual de curació de continguts

Pinterest és una plataforma de curació de continguts visual que et permet crear taulers amb imatges i enllaços d’interès. És ideal per a marques que volen compartir inspiració, idees i productes de manera atractiva.

Com utilitzar-ho: Crea taulers temàtics relacionats amb els teus continguts i afegeix-hi pins d’imatges i enllaços rellevants. Optimitza les descripcions i les paraules clau per millorar la descoberta. Llegeix més aquí.

5. Flipboard: Una revista personalitzada de contingut

Flipboard és com tenir una revista personalitzada amb les notícies i els continguts que més t’interessen. És ideal per mantenir-te informat i trobar material per compartir.

Com utilitzar-ho: Escull els temes que t’interessen i segueix-los a Flipboard. Explora les revistes i quaderns d’altres curadors per trobar contingut nou.

Aprofita les eines de Curació de Continguts

T’he ensenyat només 5 de les diferents eines que existeixen per a fer curació de continguts. Algunes et permeten fer tot el procés (des de trobar i seleccionar a publicar) altres et serviran com a repositori.

No oblidis, quan treballis amb eines de curació de continguts, de revisar periòdicament el contingut que t’arriba a la plataforma i fer-ne una selecció. També d’ajustar els continguts que reps. És interessant avaluar si el contingut que recopiles a la plataforma és d’interès o més aviat t’arriba molt de soroll.

Tria una eina. Amb la que et sentis més còmode. Sigui la que sigui estaràs preparat per millorar la teva curació de continguts i oferir valor constant als teus seguidors.

Related Posts

Leave a reply

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.